New Surprises at Saborea Puerto Rico 2012


By Cielito Rosado
 

Editor’s Note: Saborea Puerto Rico 2012 associate producer Cielito Rosado is a Puerto Rican celebrity chef, entrepreneur, caterer, bestselling cookbook author, columnist, and former host of WAPA-TV’s daily cooking programs Las Sabrosuras de Cielito and Cielito, What’s Cooking? For more information about Cielito, her products, and her favorite recipes (in Spanish), visit www.cielitorosado.com.

During the grand celebration of its fifth anniversary, Saborea Puerto Rico’s new and exciting activities will prove once again that Puerto Rico is the most important culinary destination in the Caribbean. The 2012 edition, put together by the Puerto Rico Hotel & Tourism Association (PRHTA), takes place April 21-22 at Escambrón Blue Flag Beach in San Juan.

This year brings a wealth of new, flavorful events such as a Libations Station—which offers tastings of local and international beers and spirits. Guest vintners from Napa Valley will regale visitors with samplings of that region’s favorite harvests, while local treats and homegrown coffees are the main event at Sweets & Brews.

“These additions are designed to enhance Saborea’s local and international flavors while providing visitors even more variety,” said PRHTA President & CEO Clarisa Jiménez. “Like the world of flavors it explores each year, Saborea Puerto Rico will continue to adapt to welcome new trends and ideas into its culinary landscape.”

 
Chefs always play a pivotal role in Saborea, and this year is no different. Students from local culinary schools and universities will show off their skills, styles, and creativity at The Next Culinary Wave. At the always-popular Tasting Pavilion, Puerto Rico’s best restaurants offer some of their finest creations to the public. Through the demo kitchens, top local and international culinary personalities reveal their secrets and interact with fans. The 2012 chef’s roster reads like a “who’s who” of gastronomic experts from the U.S., the Caribbean, and Puerto Rico.

After-hours events also play a big part of this year’s gastronomic fest. On Friday, April 20, the opening reception—A Privileged Taste of Saborea—will feature 19 renowned chefs hosting individual 12-to-14-person tables and preparing unforgettable dinners expertly paired with wine. On April 21, the Saborea Beach Party brings together local flavors, live music, and varied entertainment with tapas-style fare in a casual ambiance.

The proceeds of Saborea Puerto Rico are allocated to PRHTA’s Educational Fund—which is used to provide training and education to tourism-industry employees. For additional information or to participate in Saborea Puerto Rico, call 787-758-8001 or visit www.saboreapuertorico.com.



Nuevas sorpresas en Saborea Puerto Rico 2012

Nota del editor: La productora asociada de Saborea Puerto Rico 2012, Cielito Rosado, es una destacada chef puertorriqueña, empresaria, proveedora de banquetes, autora de libros de cocina, columnista y exanfitriona de los programas culinarios Las sabrosuras de Cielito y Cielito, What’s Happening?, transmitidos por WAPATV. Para más información sobre Cielito, sus productos y sus recetas favoritas, acceda a www.cielitorosado.com.

Durante la celebración de su quinto aniversario, las nuevas y excitantes actividades de Saborea Puerto Rico probarán una vez más que Puerto Rico es el destino culinario más importante del Caribe. La edición de 2012, organizada por la Asociación de Hoteles y Turismo de Puerto Rico (PRHTA por sus siglas en inglés), se llevará a cabo el 21 y 22 de abril en la Playa Bandera Azul El Escambrón en San Juan.

Este año contamos con nuevos y deliciosos eventos tales como el Libations Station, que ofrece degustaciones de cervezas y licores locales e internacionales. Los vinateros invitados del Valle de Napa brindarán degustaciones de las mejores cosechas del área y los visitantes también podrán saborear delicias locales y café isleño en el área denominada Sweets & Brews.



“Estas adiciones están diseñadas para resaltar los sabores locales e internacionales en Saborea y ofrecerles aún más variedad a los visitantes”, dijo Clarisa Jiménez, presidenta y principal oficial ejecutiva de la PRHTA. “Al igual que el mundo de sabores que explora todos los años, Saborea Puerto Rico continuará evolucionando para incorporar nuevas tendencias e ideas en su panorama gastronómico”.

Los chefs siempre tienen un papel protagónico en Saborea y este año no será la excepción. Los estudiantes de escuelas culinarias y universidades locales exhibirán sus destrezas, estilos y creatividad en The Next Culinary Wave. En el siempre popular Tasting Pavillion, los mejores restaurantes de Puerto Rico le ofrecen al público algunas de sus mejores creaciones. Y en las cocinas de demostraciones, destacadas personalidades locales e internacionales del ámbito culinario revelarán sus secretos y podrán interactuar con sus fanáticos. La lista de chefs de la edición 2012 de Saborea incluye “la crema y nata” de los expertos de los Estados Unidos, el Caribe y Puerto Rico.

Este año los eventos nocturnos también figuran predominantemente en el festival gastronómico. El viernes 20 de abril, la recepción de apertura —A Privileged Taste of Saborea— contará con 19 renombrados chefs, cada uno encargado de una mesa de 12 a 14 personas y preparando exquisitas cenas expertamente combinadas con vinos. El 21 de abril, el Saborea Beach Party presentará sabores locales, música en vivo y entretenimiento variado con deliciosas tapas en un ambienta playero casual.


Los recaudos de Saborea Puerto Rico van al Fondo Educativo de la PRHTA, que se utiliza para brindar entrenamiento y educación a los empleados de la industria turística. Para información adicional o más detalles sobre cómo participar en Saborea Puerto Rico, llame al 787-758-8001 o a acceda www.saboreapuertorico.com.

No hay comentarios:

Publicar un comentario